Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 31 augustus renovatiewerken uit op 2 bruggen van de Westelijke Ring (R14) in Geel: op de spoorwegbrug en op de brug over Rauwelkoven. De werken duren tot midden oktober. Tijdens de werken geldt er een omleiding voor fietsers. Gemotoriseerd verkeer kan steeds door rijden, zij het tegen verlaagde snelheid.

Renovatie

De komende maanden zal AWV werken aan de spoorwegbrug en de brug over Rauwelkoven. De bruggen zijn immers aan renovatie toe. De verharding van het fietspad en de waterdichting ter hoogte van het fietspad zal vernieuwd worden. Aan de brug over Rauwelkoven zal ook de leuning en de blauwe stenen op de rand van de brug worden vervangen door een betonnen balk.

Werken met beperkte hinder

De werken op de bruggen van de Westelijke Ring starten op maandag 31 augustus 2015 en zullen tot midden oktober duren. Er wordt op beide bruggen tegelijkertijd gewerkt.

Tijdens de werken mogen er geen fietsers over de bruggen rijden. Zij volgen tijdelijk een plaatselijke omleiding. Gemotoriseerd verkeer kan wel steeds door. Ter hoogte van de werfzone geldt er wel een snelheidsbeperking van 50km/u.